www.besimdemaku.page.tl

FEJA ISLAME ESHTE JET

Tregime islame

Tregime interesante reth islamit , lexoni me kujdes dhe freskoni zemrat tuaja from muki1519sss
Jeta E Profetit Muhamed from person2
Ebu Bekri R.A. from Elldini-Upfiek
Dr. Musli Vërbani - Planprogrami i muslimanit të vogël I from Shkumbim Jakupi


Tregimi për dijetarin dhe njeriun i cili përgojonte të tjerët

Në kohën e dinastisë Abasite, në Bagdat kishte jetuar një dijetar i cili e çmonte shumë diturinë.

Në kohën e dinastisë Abasite, në Bagdat kishte jetuar një dijetar i cili e çmonte shumë diturinë.

Një ditë, atë e takon një njeri dhe i thotë: "A e di çfarë kam dëgjuar pak më parë për një mik timin?"

"Prit një minutë", i thotë dijetari. "Para se t’më thuash, do të lutesha që t’i përgjigjesh tri pyetjeve të mia. Dua të sigurohem se a do të kem dobi nga fjalët tuaja, apo jo.

Pyetja e parë ka të bëjë me vërtetësinë e lajmit. A je absolutisht i sigurt se kjo që dëshiron t’më thuah është e vërtetë?

"Nuk jam aq i sigurt", tha njeriu. "Unë vetëm kam dëgjuar diçka dhe ..."

"Mjaft më the", i tha dijetari. "Pra, ti nuk e di nëse lajmi është i vërtetë apo jo.”

Tani kalojmë në pyetjen e dytë, e cila ka të bëjë me atë nëse ke për të thënë diçka të mirë apo të keqe. A dëshiron t’më thuash fjalë të mira apo të këqija për mikun tënd? "

"Çfarë të mira, përkundrazi ..." iu përgjigj njeriu.

"Pra, ti dëshiron t’më thuash diçka të keqe për të, dhe nuk je i sigurt se a është e vërtetë. E ke edhe një pyetje tjetër, e cila ka lidhje për dobinë e mundshme.

A do të kem dobi unë nga ajo që do t’më thuash për mikun tënd? "

"Jo ..."

"Pra, pse dëshiron t’më thuash diçka që nuk është as e vërtetë, as e mirë e as e dobishme?", tha në fund dijetari.


This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free