www.besimdemaku.page.tl

FEJA ISLAME ESHTE JET

nje veper qe te ben nga banoret e xhenetit

xhenet-1

Imam Muslimi (All-llahu e mëshiroftë) në Sahihun e tij shënon nga Huzejfe ibnul Jemani, ndërsa ky nga Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], se një njeri kishte vdekur dhe kishte hyrë në Xhennet, ku i ishte thënë:
“Ç’ke bërë?” Ai kishte thene:
“Kam bërë tregti dhe ua kam shtyrë borxhin atyre që nuk kanë qenë në gjendje ta kthejnë me afat, si dhe kam falur borxhe në pasuri dhe para”.
(Komentim i Sahihut të Muslimit nga Neveviu, 10/483)

Në Sahihun e Muslimit gjithashtu shënohet nga Ebu Hurejreja se Pejgamberi i All-llahut, Muhammdi [sal- lall-llahu alejhi ve sel-lem], ka deklaruar:
“Ishte një njeri i cili njerëzve u jepte hua (pasurinë) dhe ifliste djalit të tij: Nëse të vjen ai që ka vështirësi në kthyerjen e borxhit dhe ti ia falë, ndoshta edhe All-llahu do ta falë ty”.
(Komentimi i Sahihut të Muslimit nga Neveviu, 10/485)This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free